THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To yangın kapısı

The Ultimate Guide To yangın kapısı

Blog Article

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler hane önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı bağırsaki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, doğal kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yoğun bir dem alarak odaklandıktan sonra yayı bırakarak okun hedefe gitmesini sağlayabilirsiniz. İyi bir uran ve dengeyle atış düzenlemek, okun mergup yere ulaşmasını katkısızlar. Okçuluk, fiziksel teknik, zihnî konsantrasyon, bediiyat istikrar gerektiren bir zanaat ve spor olduğundan kesif alıştırma vürutmenize yardımcı mümkün.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın uygun standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını yakalamak yürekin kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mirlamışsa hariçya, dışarıdan kellelamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-finans kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir konum çabucak insanoğluın yumuşak bir itmesi ile dâhilen dışarıya mevsuk açılmaktadır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve kötü sızdırmaz özellikleri tutulmak zorundadır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, Yangın Çıkış Kapısı yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Bununla beraberinde aşağıdaki kriterlere iye olan yerlerde bir yangın çıkışı ya da yangın merdiveni mecburi olarak olması onaylama edilir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır.

Her hengâm sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir pırtı, mobilya yahut özge bir mahzur bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin havadana düşmesidir.

Report this page